Politică
Redactor: BucPress
10 mai 2022

S-a stins din viață Leonid Kravciuk, primul preşedinte al Ucrainei

S-a stins din viață Leonid Kravciuk, primul preşedinte al Ucrainei
10 mai 2022

S-a stins din viață Leonid Kravciuk, primul preşedinte al Ucrainei

Primul preşedinte al Ucrainei, Leonid Kravciuk, a murit la vârsta de 89 de ani,informează Ukrainska Pravda, cu referire la rudele politicianului.

Kravciuk a fost președinte din 5 septembrie 1991 până la demisia sa la 19 iulie 1994. Între anii 1994 și 2006 a fost deputat în Rada Supremă a Ucrainei.

La 8 decembrie 1991, preşedinţii Rusiei, Belarusului şi Ucrainei sovietice, Boris Elţin, Stanislav Şuşkevici şi Leonid Kravciuk, au semnat un tratat privind destrămarea URSS, forţându-l pe Mihail Gobarciov să demisioneze, ceea ce a însemnat practic moartea puterii sovietice.

Pe 4 mai, a decedat și primul preşedinte al Belarusului independent, Stanislav Şuşkevici, la vârsta de 87 de ani. Conform mai multor media, el a murit după ce a fost extrem de slăbit de COVID-19, de care s-a îmbolnăvit în martie.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 587


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți