Politică
18 aprilie 2019

SBU a reținut 7 membri ai forțelor speciale ruse care au comis acte teroriste în Ucraina

SBU a reținut 7 membri ai forțelor speciale ruse care au comis acte teroriste în Ucraina

Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut 7 persoane, membri ai unui grup terorist și de sabotaj, trimis de serviciile speciale din Rusia și a opta persoană care a colaborat cu teroriștii pe teritoriul Ucrainei, a anunțat șeful SBU, Vasil Grițak, la o conferinta de presă susținută la Kiev.

”Serviciul de Securitate al Ucrainei a stopat pe teritoriul statului nostru activitatea unui grup de sabotaj și de recunoaștere a serviciilor speciale ruse, alcătuit din 7 persoane, toate fiind reținute și arestate”, a spus Hrițak, potrivit Unian, citat de Pagina de Rusia.ro

 „De la începutul anului 2017, mai multe grupari teroriste și de sabotaj au fost trimise pe teritoriul Ucrainei din Rusia și așa-numita ” DNR”. Aceste grupari au fost trimise de serviciul militar rusesc pentru a executa crime politice și a elimina ofițeri ai serviciilor speciale ucrainene”, a spus șeful SBU.

„Astfel, una din aceste grupari a comis pe 27 iunie 2017 un act terorist în urma caruia a fost ucis generalul serviciului secret militar Maxim Șapoval. Dupa un scenariu similar, la 4 aprilie 2019, în timpul plasarii unui dispozitiv exploziv sub masina unui alt ofițer militar ucrainean, a fost grav ranit liderul gruparii teroriste din Rusia”, a adăugat Grițak.

Potrivit acestuia, forțele de securitate au adunat dovezi care arată că ambele acte teroriste au fost planificate și finanțate de serviciile speciale rusești.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 353

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți