Politică
21 noiembrie 2021

Scandal diplomatic între Ucraina și Bulgaria: Declarația președintelui bulgar

Scandal diplomatic între Ucraina și Bulgaria: Declarația președintelui bulgar
21 noiembrie 2021

Scandal diplomatic între Ucraina și Bulgaria: Declarația președintelui bulgar

Președintele Bulgariei în exercițiu, Rumen Radev, și contracandidatul său, Anastas Gherdjikov, s-au confruntat într-o dezbatere electorală pe teme importante de politică internă și externă, transmite digi24.ro, cu referire la Reuters.

În ce priveşte relaţiile cu Rusia, Radev a declarat că sancţiunile occidentale împotriva Moscovei nu dau rezultatele scontate şi că Uniunea Europeană ar trebui să restabilească dialogul cu Rusia, indiferent cât de tensionate sunt relaţiile.

„Este foarte important să fim pragmatici în politica externă. Sancțiunile impuse ca urmare a anexării Crimeii nu au avut rezultate. Crimeea este, în prezent, rusească”, a spus Rumen Radev.

Ministerul ucrainean a transmis, vineri, că se aşteaptă ca Radev să-și retragă declaraţiile, care contravin „poziţiei oficiale a Sofiei de susţinere a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional”.

Rumen Radev, candidat la al doilea mandat, s-a clasat pe primul loc în urma turului întâi, cu peste 49% din voturi, comparativ cu 24% câte a întrunit cel mai apropiat contracandidat al său, rectorul Universităţii din Sofia, Anastas Gerdjikov, susţinut de GERB.

Agenția BucPress - www.bucpess.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 546


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți