Politică
Redactor: Vasile Bărbuță
18 noiembrie 2020

Se apropie pensia – Putin își asigură imunitatea după retragerea de la postul de președinte

Se apropie pensia – Putin își asigură imunitatea după retragerea de la postul de președinte

Deputații Dumei de Stat în primă lectură au aprobat un proiect de lege privind garanțiile imunității foștilor președinți ruși și familiilor acestora, relatează Euronews.

Potrivit proiectului de lege, președintele Rusiei după expirarea mandatului trebuie să aibă imunitate, adică nu poate fi arestat, reținut, percheziționat sau adus la răspundere administrativă sau penală.

În același timp, numai Consiliul Federației va putea priva imunitatea fostului șef al statului pe baza acuzației Dumei de Stat pentru trădare sau alte infracțiuni grave. În al doilea caz, este necesară confirmarea de la Curtea Supremă.

Proiectul a fost inițiat de parlamentarul Pavel Krașeninnikov și senatorul Andrei Klișas și pregătită ca urmare a amendamentelor la Constituția Rusiei.

Reamintim că, amendamentele la Constituția Rusiei prevăd și resetarea mandatelor prezidențiale. Deci, probabil Putin nu va mai ajunge să se folosească de statutul de ex-președinte, ocupând acest post până la moarte.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 206


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți