Politică
Redactor: Elvira Chilaru
25 aprilie 2022

Șeful Pentagonului și șeful diplomației SUA s-au întâlnit cu Zelensky

Șeful Pentagonului și șeful diplomației SUA s-au întâlnit cu Zelensky
25 aprilie 2022

Șeful Pentagonului și șeful diplomației SUA s-au întâlnit cu Zelensky

Diplomații americani se întorc în Ucraina, în câteva săptămâni vor lucra la Kiev. Acest lucru a fost anunțat de secretarul de stat american Anthony Blinken în timpul unei vizite la Kiev.

În cadrul unei întâlniri cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, secretarul de stat american Anthony Blinken și ministrul apărării Lloyd Austin au anunțat despre întoarcerea personalului ambasadei SUA în Ucraina. Era vorba și de sprijinul apărării, de întărirea capacităților de apărare, de întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei.

Zelensky a discutat cu delegația Statelor Unite despre prioritățile actuale pentru Ucraina - asistență în apărare, întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei, sprijin financiar pentru Ucraina și garanții de securitate, au accentuat la Biroul Președintelui.

Potrivit lui Zelensky, sprijinul de apărare de 3,4 miliarde de dolari oferit deja de Statele Unite este cea mai mare contribuție la consolidarea capacităților de apărare ale Ucrainei. El a spus că o astfel de asistență ajută la sporirea capacităților de apărare ale Ucrainei la un nivel calitativ nou.

Vizita unei delegații de oficiali americani la Kiev în acest moment crucial pentru statul ucrainean este foarte valoroasă și importantă.

În plus, Zelensky a predat părții americane un Plan de acțiune pentru întărirea sancțiunilor împotriva Federației Ruse, elaborat de grupul internațional de experți Ermak-McFaul. „Înțelegem care ar trebui să fie următorii pași pe această pistă. Și contam pe sprijinul partenerilor noștri”, a spus președintele.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre intensificarea sprijinului financiar pentru Ucraina. Zelensky, în special, a remarcat importanța extinderii oportunităților pentru ca Statele Unite să permit accesul  mărfurilor ucrainene pe piața americană. Ei au discutat, de asemenea, despre procesul de pace și perspectivele de consolidare a coaliției anti-belice.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 201


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți