Politică
12 august 2021

Și asta ce înseamnă? Lukașenko amenință să „ucrainizeze Ucraina”

Și asta ce înseamnă?  Lukașenko amenință să „ucrainizeze Ucraina”
12 august 2021

Și asta ce înseamnă? Lukașenko amenință să „ucrainizeze Ucraina”

Președintele Volodimir Zelenski a calificat drept neîntemeiate acuzațiile lui Lukașenko cu privire ”instruirea militanților pe teritoriul Ucrainei, care sunt trimiși în Belarus”.

Astfel de declarații sustrag atenția de la situația politică internă din această țară, a declarat secretarul de presă al șefului statului ucrainean, Serghii Nikiforov, în timp ce se afla în regiunea Nikolaev.

„Președintele subliniază că Ucraina luptă împotriva militanților, nu îi pregătește, precum afirmă Aleksandr Lukașenko. Șeful statului ucrainean consideră că afirmațiile lui Lukașenko sunt neîntemeiate”, a specificat Nikiforov. ”Volodimir Zelenski  a subliniat că Ucraina rămâne un prieten al poporului belarus și nu intervine în procesele politice ale altor state”, informează Biroul Președintelui Ucrainei, citat de golos.com.ua. Cu prilejul aniversării unui an de la ultimele alegeri prezidențiale din Belarus, care au marcat începutul celei mai grave crize din istoria contemporană a țării, Aleksandr Lukașenko a ținut o întâlnire de opt ore cu reprezentanții mass-media, pe care a numit-o „Marea conversație”, Ucraina fiind un subiect la zi.

Lukașenko a anunțat despre o presupusă implicare a autorităților oficiale ucrainene în transferul de arme către Belarus. Mai mult, el a avertizat: „Glumele voastre vor ajunge la  punctul culminant, când voi risca și voi trece frontiera (cu Ucraina – n.r.) fără arme. Și nu voi fi susținut de 40% dintre ucraineni, ci, de cel puțin - 90%. Și vom întoarce Ucraina ... Nu pentru a fi ocupată, ci pentru a ucrainiza Ucraina”, informează BBC. Cu probabilitate, la această declarație a lui Lukașenko a urmat imediat o reacție din partea Oficiului Președintelui Ucrainei.

În plus, liderul de la Minsk a afirmat că nu intenționează să recunoască, cel puțin deocamdată, anexarea Crimeei de către Federația Rusă, deoarece a promis că va face acest lucru „când ultimul oligarh din Federația Rusă va  recunoaște Crimeea teritoriu rus și va începe să furnizeze către peninsulă produse alimente”. Astfel, Lukașenko s-a referit la cercurile de afaceri din Rusia, care evită cooperarea cu peninsula ocupată, temându-se de sancțiunile occidentale.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 408


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți