Politică
02 noiembrie 2021

Sistemele balistice americane din România şi alte ţări aliate, motiv de îngrijorare la Moscova

Sistemele balistice americane din România şi alte ţări aliate, motiv de îngrijorare la Moscova
02 noiembrie 2021

Sistemele balistice americane din România şi alte ţări aliate, motiv de îngrijorare la Moscova

Rusia va reacţiona la încercările Statelor Unite şi ale aliaţilor de a distruge echilibrul strategic prin instalarea de sisteme antirachetă în apropierea frontierelor ruse, a avertizat luni preşedintele Vladimir Putin, referindu-se la instalaţiile balistice americane din România şi din alte ţări. 

"Ştim foarte bine că unii dintre omologii noştri străini nu vor opri acţiunile de distrugere a echilibrului strategic, inclusiv prin instalarea elementelor unui sistem antirachetă mondial în apropierea frontierelor noastre”, a declarat Vladimir Putin la o reuniune militară, conform agenţiei Reuters

„Nu putem ignora aceste ameninţări la adresa securităţii Rusiei şi vom reacţiona adecvat”, a atras atenţia liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a criticat şi intensificarea activităţilor militare NATO în Marea Neagră. O navă militară americană, USS Mount Whitney, a pătruns luni în Marea Neagră, urmând să coordoneze manevre ale Alianţei Nord-Atlantice. „Observăm cu binoclurile activităţile militare sau cu lunetele sistemelor noastre de apărare”, a subliniat preşedintele Rusiei.

Vladimir Putin a avertizat că Rusia va continua planurile de modernizare a sistemelor militare, inclusiv a instalaţiilor antibalistice şi antiaeriene.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, precum şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud. Washingtonul şi NATO susţin că instalaţiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea ameninţărilor balistice din Iran, în timp ce sistemul din Coreea de Sud vizează ameninţarea nord-coreeană.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 348


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți