Politică
Redactor: Elvira Chilaru
19 februarie 2021

Slovacia refuză vaccinul Sputnik V din Rusia

Slovacia refuză vaccinul Sputnik V din Rusia
19 februarie 2021

Slovacia refuză vaccinul Sputnik V din Rusia

Guvernul slovac nu a aprobat achiziționarea unui vaccin rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V. Acest lucru a fost anunțat de șeful Ministerului Sănătății al Republicii Marek Krajci.

"Guvernul nu a luat astăzi decizia  de a cumpăra vaccinul Sputnik V", a adăugat ministrul slovac.

Vicepremierul Veronika Remishova a declarat că nu va permite oamenilor din Slovacia să fie „cobai” și să fie vaccinați cu un vaccin neînregistrat. De aceea a folosit dreptul de veto - pentru siguranța cetățenilor Slovaciei.

„Cetățenii Republicii Slovace nu pot fi iepuri  pentru testări și vaccinați cu un vaccin care nu este înregistrat nici în Slovacia, nici în Uniunea Europeană. Aceasta ar fi o denaturare a normelor și o greșeală care ar putea pune în pericol credibilitatea întregului sistem de vaccinare din țară", - a remarcat politicianul.

Potrivit ei, procesul de evaluare și certificare ar trebui să fie același pentru toate vaccinurile - atât produse în Uniunea Europeană, cât și în alte țări. În consecință, nu există niciun motiv pentru care slovacii ar trebui să fie vaccinați cu acest vaccin .

Potrivit doamnei Remishova, Slovacia ar trebui să primească cel puțin 4 milioane de doze de vaccinuri înregistrate în mod corespunzător la Agenția Europeană pentru Medicamente până la sfârșitul lunii iunie.

Reacția la decizia vicepremierului a apărut imediat pe rețelele de socializare. Majoritatea slovacilor au susținut-o. În special, Remishova însăși a răspuns creativ la o caricatură de Fotoshop , unde Putin o  întreabă dacă bea ceai? „Cel mai bun ceai  cu o prăjitură”, a postat ea o fotografie  pe Facebook.

Alexander Litvinenko, un fost ofițer rus de informații și mai târziu un oponent politic al guvernului Puitn, ar fi fost otrăvit la Londra de poloniul radioactiv 210, care ar fi putut fi adăugat în ceaiul său.

În 2020, a existat o otrăvire toxică severă a liderului opoziției ruse, Alexei Navalny. Se crede că a fost otrăvit de „Newbie” - o otravă de luptă interzisă în lume, pe care ar putea să o adauge și în ceaiul consumat de acesta pe  aeroportul din Tomsk.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 506


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți