Politică
Redactor: Marin Gherman
13 ianuarie 2020

Stoltenberg: În acest an NATO va lua măsuri de reacție la desfășurarea de către Rusia de noi rachete nucleare

Stoltenberg: În acest an NATO va lua măsuri de reacție la desfășurarea de către Rusia de noi rachete nucleare

În acest an, NATO va răspunde la desfășurarea în Europa de rachete de croazieră nucleare rusești, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de Welt și Pagina de Rusia.

„În ceea ce priveste SSC-8 (rusesti), vom lucra la sistemele de apărare aeriană și de apărare împotriva rachetelor, la armele convenționale, la creșterea pregătirii de luptă și extinderea termenilor de avertizare”, a spus Stoltenberg, care a adaugat că miniștrii apărării NATO au aprobat deja măsurile adecvate.

„Prin desfasurarea de rachete de croazieră SSC-8, Rusia a încălcat Tratatul INF. Este parte a strategiei Rusiei de a investi puternic în noi capacități moderne, inclusiv în noi arme nucleare”, a spus Stoltenberg.

Potrivit acestuia, răspunsul NATO va fi adecvat și va viza apărarea Alianței.

Stoltenberg a mai subliniat că NATO nu intenționează să desfășoare noi rachete nucleare cu lansare de la sol în Europa.

Potrivit acestuia, un alt obiectiv este consolidarea controlului armelor.

Motivul pentru extinderea capabilităților NATO pentru descurajare și apărare este încetarea Tratatului INF privind sistemele de racheta cu rază medie si scurta de acțiune. Statele Unite și alți parteneri NATO consideră că Rusia a încălcat acordul de mai mulți ani odata cu desfasurarea sistemului său SSC-8, capabil să lanseze rachete de croazieră, care pot fi echipate cu focoase nucleare și să zboare peste 2.000 de kilometri. Moscova respinge acest lucru și susține că raza de acțiune a sistemului este sub 500 de kilometri, notează Pagina de Rusia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 272

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți