Politică
Redactor: Svetlana Pantea
22 februarie 2022

SUA intenţionează să mute ambasada din Ucraina în Polonia, după ce Rusia a intrat în Donbas

SUA intenţionează  să mute ambasada din Ucraina în Polonia, după ce Rusia a intrat în Donbas
22 februarie 2022

SUA intenţionează să mute ambasada din Ucraina în Polonia, după ce Rusia a intrat în Donbas

SUA intenţionează să mute ambasada din Ucraina în Polonia după ce armata Rusiei a intrat în Donbas luni noapte. SUA au evacuat luni personalul Departamentului de Stat și operațiunile ambasadei din Ucraina în Polonia, pe fondul temerilor că elementele de securitate s-ar putea deteriora rapid în următoarea perioadă.

„Din motive de securitate, personalul Departamentului de Stat aflat în prezent în Lviv va petrece noaptea în Polonia, însă vor continua să activeze în Ucraina”, a scris pe Twiter Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken,  potrivit Ukrinform

Colegii noştri, care nu demult s-au mutat  la Lviv, vor înnopta în Poloinia. Ei se vor întoarce în mod regulat pentru a-și continua activitatea diplomatică în Ucraina și pentru a oferi servicii consulare de urgență. „Personalul nostru diplomatic va continua să sprijine poporul ucrainean și guvernul ucrainean prin coordonarea eforturilor diplomatice”, a scris Blinken.

Luni, 21 februarie, noaptea, președintele Vladimir Putin a semnat  decretele de recunoaștere a independenței așa-ziselor republici separatiste Donețk și Lugansk din Ucraina. El a acuzat Ucraina că vrea să se înarmeze cu bomba nucleară. Liderii Ucrainei s-au reunit în Consiliul de Securitate.

Moscova a fost izolată și condamnată pentru acțiunile sale în Consiliul de Securitate al ONU, iar reprezentantul american la ONU a transmis că SUA nu intenționează să furnizeze arme nucleare Ucrainei pe care însuși Kievul nu le dorește. 

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 350


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți