Politică
Redactor: Elvira Chilaru
25 ianuarie 2022

SUA introduc regim de vize pentru maghiarii născuți în străinătate

SUA introduc regim de vize pentru maghiarii născuți în străinătate
25 ianuarie 2022

SUA introduc regim de vize pentru maghiarii născuți în străinătate

Cetățenii maghiari beneficiază de călătorii fără viză în Statele Unite dacă nu intenționează să lucreze, să studieze sau să locuiască acolo pentru o perioadă lungă de timp.

Cu toate acestea, acum această oportunitate a fost abolită pentru acei maghiari care s-au născut în afara țării lor. Astfel, transcarpatienii care au pașaport de cetățeni ai Ungariei sunt privați de dreptul de a călători în Statele Unite ale Americii fără vize.

Cu un pașaport maghiar, cetățenii pot călători în America în scopuri turistice și de afaceri fără viză de-a lungul  a mai mulți ani. Aceștia pot rămâne acolo maxim 90 de zile și trebuie doar să obțină un permis electronic de intrare (ESTA) sau un permis de intrare și tranzit. Acest permis fără viză poate fi obținut electronic prin intermediul site-ului guvernului, transmite kronikaonline.ro.

Procedura este extrem de simplă și costă doar 14 dolari. Marea majoritate a cererilor fără viză pentru cetățenii maghiari au fost acordate de autoritățile americane.

În plus, licența electronică ESTA este valabilă doi ani de la data aprobării, adică în acest timp titularul licenței poate călători în Statele Unite de mai multe ori. Cu condiția ca în această perioadă persoana să nu depășească șederea de 90 de zile a călătoriei turistice, de afaceri sau de tranzit.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 370


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți