Politică
10 noiembrie 2017

Tensiunile dintre Serbia și Ucraina se agravează

Tensiunile dintre Serbia și Ucraina se agravează

Serbia şi-a rechemat pentru consultări ambasadorul la Kiev după ce Ucraina şi-a exprimat via preocupare legată de subiectul "mercenarilor" care luptă alături de rebelii proruşi în estul Ucrainei, informează radio Cernăuți, cu referire la  AFP. 

La finalul unei întrevederi la Belgrad cu ambasadorul, ministrul sârb de externe, Ivica Dacic, a declarat vineri jurnaliştilor că au fost "câteva probleme" în relaţia cu Ucraina. 

"Vreau să spun clar că Serbia respectă integritatea (teritorială) a Ucrainei", a mai spus şeful diplomaţiei, citat de postul de televiziune N1. 

Rechemarea ambasadorului sârb de la Kiev a avut loc miercuri, după ce a fost rechemat  ambasadorului Ucrainei la Belgrad, de asemenea pentru a fi purtate mai multe consultări. 

Consultările desfăşurate la Kiev, au fost axate pe "problema mercenarilor sârbi care luptă (...) în rândurile soldaţilor ruşi terorişti" în estul Ucrainei, a anunţat într-un comunicat Ministerul ucrainean de Externe. 

"În plus, Ucraina este profund preocupată de contactele ilegale ale reprezentanţilor Serbiei cu Crimeea ocupată" - o referinţă la peninsula ucraineană anexată de Rusia în martie 2014 -, a continuat el. 

Ivica Dacic precizat că ambasadorul Ucrainei va reveni duminică la Belgrad. 

Conflictul care opune separatiştii proruşi forţelor guvernamentale ucrainene a făcut peste 10.000 de morţi de la declanşarea sa în aprilie 2014. Luptele au scăzut în intensitate după semnarea Acordului de la Minsk în februarie 2015, dar ciocnirile se soldează constant cu victime. 

Kievul şi occidentalii acuză Rusia că îi sprijină militar pe rebeli, ceea ce Moscova dezminte. 

Potrivit AGERPRES, Serbia a refuzat să urmeze Uniunea Europeană, la care doreşte, totuşi, să adere, atunci când aceasta a impus sancţiuni Rusiei legate de conflictul din estul Ucrainei.

BucPress 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 514


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți