Politică
Redactor: Mirela Amarie
17 ianuarie 2020

Toate reclamele din Ucraina trebuie difuzate în limba de stat

Toate reclamele din Ucraina trebuie difuzate în limba de stat

În Ucraina a intrat în vigoare una dintre prevederile legii „Asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat”. Avocata companiei „Asters”, Olena Kojokar, a afirmat pentru „thepage” că noua prevedere  se aplică și în cazul publicității atât  interioare, cât  și exterioare.

Practic legea  ne obligă să difuzăm toate reclamele din Ucraina exclusiv în limba de stat. Acest lucru se aplică nu numai pentru offline, ci și pentru televiziune, radio și internet.

Excepții

Directorul executiv al Coaliției ucrainene de publicitate, Maxim Lazebnik, spune că semnele frontale ale magazinelor în limba ucraineană pot fi duplicate în rusă. De asemenea, nu complică viața mass-mediei locale - au dreptul să difuzeze publicitate în limba care este esențială în produsul lor.

Acum, agențiile de publicitate pot cheltui pentru traducerea publicității din rusă în ucraineană. La urma urmei, este posibil să se aloce un buget suplimentar pentru transfer numai pentru publicitatea națională (așa cum a fost în 2004)”, a afirmat Lazebnik.

De asemenea, directorul executiv al Coaliției ucrainene de publicitate afirmă că pot exista dificultăți în controlul publicității ruse pe internet.

Potrivit directorului „Nostra Communication Group”, Dmitry Kutovoi, „clienții și agențiile de publicitate nu vor fi afectați, dar creatorii - da. La urma urmei, vor trebui să vină cu mai multe reclame originale, respectiv, vor obține mai multă muncă și câștiguri”.

Amenzi

Încălcarea  acestei prevederi poate fi un avertisment și o cerință pentru a elimina o astfel de publicitate. În cazul în care s-a încălcat legea de două sau mai multe ori, va trebui să se plătească o amendă, care variază de la 3,4 mii UAH la 5,1 mii UAH.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 461
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți