Politică
Redactor: Elvira Chilaru
25 octombrie 2021

Transcarpatia: 81 de procese penale privind certificate false de vaccinare anti-COVID și teste PCR

Transcarpatia: 81 de procese penale privind certificate false de vaccinare anti-COVID și teste PCR
25 octombrie 2021

Transcarpatia: 81 de procese penale privind certificate false de vaccinare anti-COVID și teste PCR

Poliția a investigat deja 81 de dosare penale pentru certificatele  de vaccinare falsificate sau teste PCR.

85% din numărul total de dosare, care reprezintă 69 de procese penale, se referă la utilizatorii unor astfel de documente. Și în marea majoritate a cazurilor, infractorii sunt detectați atunci când încearcă să treacă frontiera.

În câteva  minute colaboratorii  Serviciului Frontierei de Stat  detectează însemne de fals. Apoi, la fața locului sosește un grup de investigații al poliției, care documentează faptul că persoana a comis o infracțiune în temeiul părții 4 a articolului 358 din Codul penal al Ucrainei (folosirea de documente, sigilii, ștampile falsificate).

De exemplu, tribunalul districtual al orașului Ujgorod deja a emis verdictul  împotriva a doi astfel de infractori.

Unul dintre cazuri a vizat un locuitor al satului Esen din raionul  Ujgorod care a ignorat legea. Pe drumul de întoarcere din Ungaria în Ucraina, femeia a prezentat inspectorilor la un punct de control internațional un document fals, care atestă un rezultat negativ al testului PCR. Astfel, femeia a sperat să evite autoizolarea pe teritoriul Ucrainei. Potrivit sentinței judecătorești, femeia a fost găsită vinovată și amendată.

Alte 4 procese penale pentru infracțiuni similare cu rechizitoriu au fost trimise în judecată, iar polițiștii au înmânat  aviz de suspiciune în cazul a două persoane.

Polițiștii reiterează că orice încercare de a obține un document de vaccinare falsificat sau a rezultatelor testelor PCR nu este doar o încălcare a legii și o risipă de bani, ci și o neglijare extrem de periculoasă a propriei sănătăți și a sănătății celor din jur.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 523


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți