Politică
Redactor: Elvira Chilaru
27 iulie 2020

Transcarpatia: Până în 2022 ar putea fi deschise 5 punte noi de control și trecere a frontierei cu țările UE

Transcarpatia: Până în 2022 ar putea fi deschise 5 punte noi de control și trecere a frontierei cu țările UE

Alte 5 puncte de control și trecere a frontierei cu țările UE  ar putea fi deschise în Transcarpatia.  Acestea sunt puncte de control la granița cu România, Ungaria, Slovacia și Polonia.

Potrivit unui studiu realizat de publicația  „Varosh”, Programul de dezvoltare a infrastructurii de frontieră din regiunea Transcarpatia  prevede deschiderea a 18 noi puncte de control în perioada 2018-2022, dar în realitate se prevede funcționarea a  5 noi puncte.

La granița cu România se va afla  punctul de control „Biserica Albă  - Sighetu Marmației”, a cărui deschidere este asigurată printr-un acord interguvernamental din 2006. Pentru a dota  acest punct de control, se intenționează să se construiască un pod de beton armat peste râul Tisa, peste  care trece linia de frontieră. Potrivit ziarului, se poartă negocieri pentru  lansarea acestui proiect de infrastructură în 2020.

La granița cu Ungaria există 2 puncte de control. Conform declarației inițiale de intenție, punctul de control Velyka Palad-Nodgodosh urma să fie operațional până la sfârșitul anului 2014; în 2017, partea ucraineană a construit un nou drum către acest punct de control în vederea deschiderii lui, care din păcate încă nu a avut loc.

Este vorba și de punctul de control Dyda-Beregdarots, care urmează să devină un nou punct de legătură între Ucraina și Ungaria în cadrul celui de-al cincilea coridor de transport pan-european, care trece prin Budapesta, Ljubljana și Trieste, conectate de autostrada M3, care se întinde aproape până la granița cu Ucraina și se termină  la 20 km de punctul de control existent „Luzhanka - Beregshuran”.

La granița cu Slovacia se află punctul de control Solomonovo-Cierna, care este, de asemenea, aproape de granița cu Ungaria, lângă punctul de control Tisa. Deschiderea acestui punct de control rutier este menționată în acordul interguvernamental al celor două țări în 2008. Astăzi, acest proiect se află și pe lista de priorități a Administrației Regionale de Stat Transcarpatia.

La granița cu Polonia se află punctul de control Lubnya-Hairy, care din când în când funcționează ca un punct de control pentru pietoni și biciclete și are un potențial turistic mare de a lucra nu numai în zilele bunei vecinătăți, ca în prezent, ci în mod constant. Acesta ar fi primul punct de control cu Polonia în regiunea Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 343

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți