Politică
Redactor: Mirela Amarie
16 octombrie 2020

Ucraina: 2 milioane de hectare de terenuri agricole au fost transferate în proprietatea comunelor. Decret semnat de Zelenski

Ucraina: 2 milioane de hectare de terenuri agricole au fost transferate în proprietatea comunelor. Decret semnat de Zelenski

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a semnat un decret privind transferul terenurilor agricole de la stat către proprietatea comunală, notează Agenția BucPress.

„Astăzi semnez un decret privind măsurile de transfer al terenurilor agricole de la stat la proprietatea comunală”, a spus Zelenski.

Preşedintele  a menționat că, pe 26 octombrie 2020, toate comunitățile teritoriale nou create ar trebui să primească terenuri în proprietatea comunală, lucru care le va permite să folosească fondurile obținute din utilizarea terenului pentru dezvoltarea și bunăstarea comunităților.

„Restituim pământul oamenilor. De la centru - la local. Așa este logic și în mod special, corect”, a afirmat el.

Volodimir Zelenski a subliniat că legea ucraineană interzice vânzarea de terenuri comunale, ceea ce reprezintă o garanție că generațiile viitoare de ucraineni vor rămâne gospodarii terenurilor proprii. În total, a spus el, conducerile locale vor deține mai mult de 2 milioane de hectare de teren.

Vă  reamintim că, de asemenea, în data de 31 martie 2020, Rada Supremă a adoptat Legea Ucrainei „Cu privire la modificările anumitor acte legislative ale Ucrainei privind circulația terenurilor agricole”.

De menționat faptul că, de la 1 iulie 2021, moratoriul asupra vânzării terenurilor agricole va fi majorat, iar până la 1 ianuarie 2024, vor exista restricții privind achiziționarea de terenuri - nu mai mult de 100 de hectare într-o mână. Tot până în 2024, doar persoanele fizice vor putea cumpăra terenuri.

Documentul prevede formarea unui cadru legislativ pentru introducerea circulației pe piață a terenurilor agricole, permite punerea în aplicare a drepturilor constituționale ale cetățenilor de a dispune liber de proprietatea lor și creează condiții transparente pentru achiziționarea de terenuri agricole de către cetățenii Ucrainei.

Legea prevede că proprietarii de terenuri agricole pot fi: cetățeni ai Ucrainei, persoane juridice ucrainene cu proprietari efectivi finali numai din rândul cetățenilor din Ucraina, comunitățile unite teritoriale, precum și statul.

Agenția BucPresss – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 568


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți