Politică
Redactor: Elvira Chilaru
27 septembrie 2021

Ucraina a anulat întâlnirea cu Ungaria din cauza acordului ruso-ungar privind livrarea gazelor naturale

Ucraina a anulat întâlnirea cu Ungaria din cauza acordului ruso-ungar privind livrarea gazelor naturale
27 septembrie 2021

Ucraina a anulat întâlnirea cu Ungaria din cauza acordului ruso-ungar privind livrarea gazelor naturale

Reuniunea comisiei interguvernamentale ucraineano-maghiare pentru cooperare economică a fost amânată din cauza deciziei Ungariei de a semna un nou contract pe termen lung cu „Gazprom” din Rusia privind aprovizionarea cu gaze, ocolind Ucraina.

„Considerăm că aceasta este o decizie exclusiv politică, nerezonabilă din punct de vedere economic, luată în favoarea Kremlinului și în detrimentul intereselor naționale ale Ucrainei și a relațiilor ucraineano-maghiare”, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe al Ucrainei.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina, este mai profitabil pentru Ungaria să primească gaze prin tranzit, prin sistemul extins de transport al gazelor din Ucraina, dar o astfel de decizie dăunează „rezultatelor pozitive și tendințelor relațiilor bilaterale ucraineano-maghiare”.

Partea ucraineană se va adresa și Comisiei Europene pentru a evalua conformitatea noului acord maghiaro-rus cu privire la gaz cu legislația europeană în domeniul energiei, a adăugat Ministerul de Externe.

Un contract pe termen lung pentru furnizarea de gaze rusești până la sfârșitul anului 2036 între guvernul maghiar și „Gazprom” din Rusia s-a prevăzut  să fie semnat pe 27 septembrie. Președintele „Gazprom”, Alexei Miller, urmează să sosească la Budapesta pentru a-l semna.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 476


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți