Politică
Redactor: Mirela Amarie
06 august 2021

Ucraina a arestat încă 13 avioane pentru zborurile către Crimeea

Ucraina a arestat încă 13 avioane pentru zborurile către Crimeea
06 august 2021

Ucraina a arestat încă 13 avioane pentru zborurile către Crimeea

Instanța a arestat 13 avioane ale transportatorului aerian rus, care au fost folosite pentru transportul pasagerilor către/de la punctul de control Simferopol-Avia închis de Ucraina în Crimeea ocupată temporar, potrivit procuraturii din Crimeea.

Potrivit instituției, ancheta preliminară a stabilit că reprezentanții uneia dintre companiile aeriene rusești (care operează zboruri regulate către teritoriul ocupat temporar al peninsulei) au încălcat în mod repetat ordinea de intrare și ieșire.

„Din anul 2019 până în prezent, încălcând legislația internațională și ucraineană, compania aeriană folosește ilegal 13 avioane marca „Airbus” pentru a transporta persoane peste granița de stat a Ucrainei, iar site-ul său oficial vinde bilete direct către / din peninsula ocupată”, citim în comunicat.

Executarea zborurilor de către companiile aeriene străine (mai ales rusești) către Crimeea este considerată de Ucraina ca o încălcare a dreptului internațional, o acțiune care subminează suveranitatea Ucrainei, precum și o încălcare a legislației ucrainene, a reamintit procuratura.

Încălcare care implică răspunderea penală a transportatorilor aerieni, a operatorilor și a căpitanilor de aeronave.

 „Cu toate acestea, în prezent se știe că cel puțin 37 de companii aeriene rusești operează zboruri regulate către peninsula ocupată. Amintim că anterior, în limita acestei proceduri penale, au fost arestate 211 de aeronave”, se adaugă în comunicat.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 680


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți