Politică
Redactor: Marin Gherman
28 octombrie 2021

Ucraina a demis doi responsabili după acuzaţiile Agenţiei Mondiale Antidoping

Ucraina a demis doi responsabili după acuzaţiile Agenţiei Mondiale Antidoping
28 octombrie 2021

Ucraina a demis doi responsabili după acuzaţiile Agenţiei Mondiale Antidoping

Guvernul ucrainean a anunţat plecarea a doi responsabili ai agenţiei sale antidoping după acuzaţiile de manipulare venite din partea Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), care a denunţat un sistem "îndrăzneţ" ce datează de aproape zece ani, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Agenţia ucraineană antidoping (ONAD) a încălcat standardele internaţionale de testare", a afirmat într-un comunicat ministerul Tineretului şi sportului.

Directorul agenţiei ucrainene Ivan Kurlişciuk şi secundul său Iaroslav Krucek "au demisionat", a precizat ministerul. "Nu permitem nimănui să încalce regulile antidoping", a asigurat ministerul fără să ofere detalii.

Marţi, AMA a acuzat agenţia ucraineană că, începând din 2012, a avertizat sportivii în avans în legătură cu controalele aleatorii în afara competiţiei, în urma unei anchete deschise în 2019.

"ONAD îi suna pe sportivii săi sau îi contacta prin intermediul antrenorilor lor, pentru a-i convoca în ziua următoare, în vederea unui control", a detaliat directorul departamentului Informaţii şi anchetă al AMA/WADA, Gunter Younger.

Agenţia ucraineană "a recurs adesea la această practică înainte de competiţii internaţionale importante şi, adesea, întreaga echipă naţională de la un anumit sport putea fi prezentă în localurile sale pentru un control", a adăugat Younger.

În acest an, 20 de sportivi, dintre care trei ucraineni, au primit interdicţie de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru că nu au îndeplinit standardele controalelor antidoping în afara competiţiei.

Aceşti sportivi vin din ţările clasate în "categoria A", cu grad ridicat de risc, ai căror reprezentanţi trebuie să fie testaţi de trei ori în cele zece luni dinaintea unui mare campionat.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 327


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți