Politică
05 februarie 2021

Ucraina a sancționat o companie aeriană din Republica Moldova pentru că a operat zboruri spre Rusia

Ucraina a sancționat o companie aeriană din Republica Moldova pentru că a operat zboruri spre Rusia
05 februarie 2021

Ucraina a sancționat o companie aeriană din Republica Moldova pentru că a operat zboruri spre Rusia

Serviciul de Securitate din Ucraina a impus sancțiuni companiei aeriene moldovenești „JET4U S.R.L” și companiei portugheze „JET4U LDA” din motiv că operau zboruri către Federația Rusă și către teritoriile ucrainene temporar ocupate, încălcând legislația actuală din țară, transmite zdg.md.

În baza abaterilor identificate, Serviciul de Securitate a recomandat Consiliului Național de Securitate și Apărare să aplice mai multe sancțiuni acestor companii, cum ar fi: suspendarea obligațiilor financiare și economice, încetarea completă a tranzitului de resurse, a zborurilor și transportării prin Ucraina, precum și blocarea activelor.

Potrivit comunicatului emis de SSU, sancțiunile ar trebui să dureze până la sfârșitul ocupației Crimeei sau până la intrarea în vigoare a deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului cu privire la cererea Ucrainei către Rusia pentru despăgubiri în legătură cu anexarea peninsulei.

Ulterior, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) din R. Moldova a venit cu o precizare în privința anunțului Serviciului de Securitate din Ucraina. Reprezentanții AAC au informat că nu au eliberat certificat de operator aerian (AOC) companiei „JET4U”S.R.L., iar în registrul de stat al aeronavelor nu sunt înregistrate avioane care aparțin acestei companii.

Directorului UKSATSE, Autoritatea Ucraineană pentru Survol, Dumitru Babeiciuc, a anunțat la 25 octombrie 2015 că vor fi sistate zborurile companiilor ucrainene spre Rusia și ale celor rusești spre Ucraina, ca urmare a interdicțiilor ambelor state. Conform informațiilor oferite atunci de UKSATSE, interdicția pentru zbor se va menține până la suspendarea interdicțiilor impuse de Federația Rusă pentru companiile aeriene din Ucraina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 766


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți