Politică
Redactor: Marin Gherman
06 mai 2021

Ucraina a săpat 400 de kilometri de șanțuri antitanc la granița cu Rusia

Ucraina a săpat 400 de kilometri de șanțuri antitanc la granița cu Rusia
06 mai 2021

Ucraina a săpat 400 de kilometri de șanțuri antitanc la granița cu Rusia

Autoritățile ucrainene au construit aproximativ 400 km de tranșee antitanc la granița cu Rusia ca parte a așa-numitului proiect ''Wall''. Acesta informaţie a fost furnizată miercuri de șeful Serviciului de Stat pentru Paza frontierei Ucrainei, Serghei Deineko.

Într-un interviu pentru publicaţia RBC-Ucraina – cu titlul: Teoretic, trupele rusești mai pot lansa o invazie din Crimeea – șeful Serviciului de Stat pentru Paza frontierei Ucrainei, Serghei Deineko, a declarat că la frontiera cu Rusia au fost realizaţi 400 de km de tranșee antitanc, scrie www.defenseromania.ro.

,,Întreaga țară, într-adevăr, luna trecută a urmărit cu mare atenție procesul de deplasare a unităților militare ale Forțelor Armate Ruse în imediata vecinătate a frontierelor noastre, precum și în Crimeea ocupată temporar şi în regiunile ocupate Donetsk și Luhansk. După declarația ministrului rus al apărării că din 23 aprilie vor începe retragerea trupelor, într-adevăr, serviciile noastre de informații observă că acest proces este parțial început. Cu toate acestea, este prea devreme pentru a spune că toate trupele vor fi retrase. Vom monitoriza acest proces foarte atent și, desigur, vom informa publicul’’, a precizat Deineko.

Printre multe altele, Serghei Deineko a fost întrebat în ce stadiu se află proiectul ’’Wall’’ la care autorităţile ucrainene lucrează de aproape 6 ani.

Șeful Serviciului de Stat pentru Paza frontierei Ucrainei a declarat că guvernul ucrainean continuă lucrările de fortificare a secțiunilor de frontieră ale Ucrainei cu Rusia. În același timp, Deineko a spus că proiectul nu trebuie denumit „Zidul”, relatează RBC-Ucraina.

„Nu există un astfel de proiect ’’Zidul”. Numele a rămas unul colocvial. Din păcate, oamenii asociază proiectul ’’Zidul” doar cu lucruri negative ", a spus Deineko.

Acesta a precizat că la frontiera cu Rusia, nu exista un ’’zid’’, un fel de sarcofag – aşa cu îşi imaginează unii – care sare să protejeze Ucraina de rachetele şi tancurile Rusiei, ci autorităţile ucrainene intenţionează să întărească controlul la frontiera săpând șanțuri antitanc, amenajând puncte de frontieră şi completând toate acestea cu un sistem de supraveghere video care asigură monitorizarea 24/7 a frontierei de stat.

Serghei Deineko, a declarat că la frontiera cu Rusia au fost realizaţi 400 de km de tranșee antitanc, 70 de km au sârmă ghimpată şi pe alţi 100 km a fost ridicat un gard metalic.

Potrivit acestuia, costul inițial al proiectului a fost de aproximativ 4 miliarde de grivne (aproximativ 143 milioane de dolari), apoi redus la 2,5 miliarde de grivne (aproximativ 90 de milioane de dolari).

„Până în prezent s-au cheltuit 2 miliarde de grivne. Pentru acest an sunt planificate 338 de milioane de grivne (aproximativ 12 milioane de dolari) ”, a informat șeful Serviciului de Stat pentru Paza frontierei Ucrainei.

Proiectul ’’Wall’’ a fost iniţiat de fostul prim-ministru ucrainean Arseni Iațeniuk în 2014 ca o linie de fortificații de de 2.000 de kilometri, la graniţa Ucrainei cu Rusia. Era de aşteptat, la momentul respectiv, că lucrările să fie finalizate în șase luni, dar termenele au fost prelungite mai întâi până în 2018, apoi până în 2021 și apoi până în 2025.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 821


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți