Politică
26 mai 2021

Ucraina a sistat legătura aviatică cu Republica Belarus

Ucraina a sistat legătura aviatică cu Republica Belarus
26 mai 2021

Ucraina a sistat legătura aviatică cu Republica Belarus

De astăzi, 26 mai, începând cu ora 00:00, legătura aviatică din Ucraina și Republica Belarus este sistată. Decizia privind suspendarea zborurilor peste Belarus a fost luată de către Cabinetul de Miniștri de la Kiev pe 25 mai, a anunțat premierul Denis Șmîgal.

Reacția vine după ce, pe 23 mai, autoritățile din Belarus au forțat echipajul unui avion al companiei Ryanair, care efectua o cursă Atena-Vilnius, să aterizeze de urgență la Minsk. În aparatul de zbor se afla fostul redactor al canalului de Telegram NEXTA, cunoscut pentru chemările la protest împotriva președintelui Alexandr Lukașenko.

Lituania a fost prima țară care a interzis legătura aviatică cu Belarus. Marea Britanie a interzis companiilor aviatice bieloruse să zboare în țară. Potrivit cotidianului Le Figaro, săptămânal, spațiul aerian al Belarusului era survolat de aproape 2000 de aparate de zbor.

Liderii statelor Uniunii Europene au cerut companiilor aviatice europene să evite spațiul aerian al Belarus și au solicitat restricționarea accesului companiilor belaruse în spațiul european. UE va sancționa entitățile și persoanele responsabile de deturnarea avionului Ryanair.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 480


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți