Politică
07 iulie 2021

Ucraina acuză că Franţa şi Germania au o responsabilitate morală pentru agresiunea Rusiei împotriva ei

Ucraina acuză că Franţa şi Germania au o responsabilitate morală pentru agresiunea Rusiei împotriva ei
07 iulie 2021

Ucraina acuză că Franţa şi Germania au o responsabilitate morală pentru agresiunea Rusiei împotriva ei

Franţa are o responsabilitate morală pentru ocuparea unor părţi ale regiunilor Doneţk şi Lugansk, precum şi pentru anexarea peninsulei Crimeea, a declarat secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare (SNBO) din Ucraina, Oleksii Danilov, într-un interviu apărut marţi în revista Forbes-Ukraina.

Partenerii noştri internaţionali ne reproşează deseori că nu putem învinge corupţia. Corupţie există însă şi în alte ţări. Francezii, de exemplu, în 2008 erau angajaţi în negocieri între Georgia şi Rusia. În consecinţă, Georgia a pierdut o parte din teritoriu, iar francezii în schimb au obţinut o comandă pentru două portelicoptere Mistral din partea Rusiei. Nu ştiu dacă au primit ceva la schimb pentru ocuparea unor părţi din Doneţk şi Lugansk şi pentru Crimeea, dar problema unei responsabilităţi morale există aici", a afirmat Danilov, subliniind că el nu este diplomat şi poate să-şi permită să spună lucrurilor pe nume, informează Agerpres.ro.

Rusia a atacat Georgia şi Ucraina, după ce aceste ţări, în 2008, la Bucureşti, s-au opus să ni se acorde Planul de Acţiune pentru aderarea la NATO", a spus secretarul, referindu-se în speţă la Franţa şi Germania, cele două ţări occidentale care mediază în prezent soluţionarea conflictului din Donbas în cadrul formatului de negocieri „Normandia” (Franţa, Germania, Ucraina şi Rusia).

"Când ne întâlnim cu reprezentanţi francezi şi germani la Kiev, cu uşile închise, eu le spun despre aceasta”, mărturiseşte Danilov, menţionând că, în ultimul timp, cei din Occident „încep să ne perceapă separat de Rusia”.

Nu e prima oară când secretarul Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare (SNBO) din Ucraina acuză Franţa şi Germania pentru acţiunile agresive ale Rusiei faţă de Georgia şi Ucraina.

O declaraţie în acest sens a mai făcut şi la 4 iunie a.c., când a spus că Germania şi Franţa „trebuie să răspundă pentru atacul Rusiei asupra Georgiei şi Ucrainei”, conform Gordon.ua.

În replică, ambasadoarea Germaniei la Kiev, Anka Feldhusen, a declarat că acordarea Planului de Acţiune pentru aderarea la NATO Ucrainei nu ar fi oprit acţiunile Rusiei în Crimeea. „Era clar că ruşii se pregăteau de mult timp de aceasta. Dacă ar fi fost Membership Action Plan (MAP), dacă nu ar fi fost - toate acestea nu sunt decât speculaţii. Dar eu personal cred că existenţa unui MAP pentru Ucraina nu i-ar fi oprit pe ruşi” să anexeze Crimeea, a declarat Anka Feldhusen într-un interviu la 25 iunie pentru Dzerkalo tîjnea.

Ruşii pregăteau de mult planul ocupării Crimeii şi pur şi simplu au profitat de momentul în care Ucraina a fost mai slabă, a apreciat ambasadoarea germană.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 278


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți