Politică
08 aprilie 2021

Ucraina acuză Rusia de crime de râzboi în Donbas

Ucraina acuză Rusia de crime de râzboi în Donbas
08 aprilie 2021

Ucraina acuză Rusia de crime de râzboi în Donbas

Ucraina acuză Rusia de crime de râzboi în estul pro-separatist din Donbas și a trimis un mesaj informativ Tribunalului de la Haga

Pentru comiterea crimelor de război de către forțele ruse de ocupație în estul pro-separatist, Ucraina a deschis un proces împotriva Kremlinului la Tribunalul de la Haga.

Ucraina a trimis un mesaj informativ Biroului procurorului Curții Penale Internaționale cu privire la încălcările dreptului umanitar internațional de către reprezentanții Federației Ruse și ale grupurilor armate ilegale controlate de aceștia în regiunea Donețk cu privire la evenimentele din Ilovaisk și aeroportul Donețk, comuncă serviciul de presă al  Biroului procurorului general al Ucrainei, citată de publicația  www.ostro.org.

Procurorii departamentului pentru crime comise în condițiile conflictului armat au adunat fapte și dovezi, care confirmă crimele de război și rănirea militarilor ucraineni în timpul evenimentelor tragice de la Ilovaisk din 29 august 2014 și în timpul apărării aeroportului Donețk în perioada 19-21 ianuarie 2015.

”Procurorul general adjunct, Ghiunduz Mamedov a semnat și trimis la Biroul procurorului Curții Penale Internaționale un alt raport informativ cu privire la încălcările grave ale dreptului umanitar internațional de către reprezentanții Federației Ruse și ale grupurilor armate ilegale aflate sub controlul lor în regiunea Donețk", se specifică în comuncat.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 870


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți