Politică
Redactor: Elvira Chilaru
28 aprilie 2022

Ucraina: Au fost dezvăluite numele a 10 militari ruși implicați în crime și torturi ale civililor din Bucea

Ucraina: Au fost dezvăluite numele a 10 militari ruși implicați în crime și torturi ale civililor din Bucea
28 aprilie 2022

Ucraina: Au fost dezvăluite numele a 10 militari ruși implicați în crime și torturi ale civililor din Bucea

Procurorii de la Parchetul raionului Bucea au identificat 10 militari ruși implicați în torturarea civililor în Bucea, regiunea Kiev. Ei fac parte din a 64-a brigadă separată de infanterie motorizată a forțelor terestre ruse.

Despre aceasta a anunțat procurorul general, Irina Venediktova.

„În foarte scurt timp ancheta a stabilit că în timpul ocupației la Bucea au luat ostatici civili neînarmați, i-au torturat cu  foame și sete, i-au ținut în genunchi, cu mâinile și ochii legați, batjocoriți și bătuți. Îi băteau cu pumnii și paturile armelor  " a spus procurorul.

Ancheta are și dovezi ale implicării armatei ruse în jafuri.

Implicarea celei de-a 64-a brigăzi separate de infanterie motorizată a forțelor terestre ruse în crimele de la Bucea a fost anunțată la începutul lunii aprilie de serviciile de informații ucrainene, care au publicat o listă cu personalul formațiunii. Ulterior a devenit cunoscut faptul că brigada se întorcea în Ucraina pentru a lupta în est, după ce s-a retras din regiunea Kiev.

Pe 18 aprilie, Putin a acordat Brigăzii Separate Motorizate a 64-a titlul onorific de Gardă Națională „Pentru eroismul în masă și curaj, rezistența și temeritatea demonstrate, arătat de personalul brigăzii în lupta pentru apărarea Patriei și a intereselor statului în conflictul armat”.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 329


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți