Politică
Redactor: Sergiu Barbuța
09 noiembrie 2021

Ucraina: Fostul președinte Poroșenko „forțat” să vândă două posturi TV (VIDEO)

Ucraina: Fostul președinte Poroșenko „forțat” să vândă două posturi TV (VIDEO)
09 noiembrie 2021

Ucraina: Fostul președinte Poroșenko „forțat” să vândă două posturi TV (VIDEO)

Ex-președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că a vândut două posturi de televiziune pe care le deținea pentru a se conforma cu noua lege „anti-oligarhi” din țară. Este vorba despre porturile TV „Preamîi” și „5 kanal”.

Politicianul a declarat într-o postare video publicată pe Facebook că a fost „forțat” să vândă canalele de actuala guvernare, acuzând-ul totodată pe succesorul său, președintele Volodimir Zelenski, că încearcă să limiteze libertatea de exprimare.

„Motivul principal pentru care au venit cu așa-numita „lege a oligarhilor”... este ca (biroul președintelui n.r) să preia controlul deplin asupra presei”, a spus Poroșenko.

Reamintim că președintele Volodimir Zelenski a semnat pe 5 noiembrie așa-numita „lege anti-oligarhi” care oferă o definiție pentru un oligarh bazată pe mai multe criterii, inclusiv avere de zeci de milioane de dolari, control monopolist asupra unei industrii, posesia de active media și activitate politică.

O structură guvernamentală condusă de șeful statului va stabili cine intră sub incidența acestei legi noi, care le interzice oligarhilor să mai finanțeze partide sau să participe la marile privatizări.

Agenția BucPress -  www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 364


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți