Politică
Redactor: Elvira Chilaru
05 ianuarie 2021

Ucraina: Funcționarii de stat vor susține un examen la limba ucraineană

Ucraina: Funcționarii de stat vor susține un examen la limba ucraineană
05 ianuarie 2021

Ucraina: Funcționarii de stat vor susține un examen la limba ucraineană

Conform legislației lingvistice, funcționarii publici și cetățenii care dobândesc cetățenia trebuie să susțină  examenul la limba ucraineană. Cu toate acestea, există unele excepții.

Sursa: Comisarul pentru protecția limbii de stat Taras Kremin pe canalul Ucrainei 24, citat de Ukrinform.

Potrivit ombudsmanului lingvistic, în primul rând examenul pentru cunoașterea limbii de stat îi va viza pe cei care pretind la o  funcție publică. Aceștia sunt miniștri, șefi ai administrațiilor regionale de stat și de raion, șefi de întreprinderi de stat etc.

„Adică cei care vor fi implicați direct în activități legate de puterea de stat. În ceea ce privește cealaltă categorie, aceștia sunt cetățeni care dobândesc cetățenia,  cetățeni ai altor țări care, după ce au trecut examenul de stat, au dreptul de a obține cetățenia statului nostru.

Desigur, vor exista acele categorii care nu vor susține examenul la  limba ucraineană, cel puțin în 2021. Poate  vor fi aplicate  unele modificări la legea în vigoare. Legea se referă în primul rând la deputați, așa este norma legii, nu poți face nimic și la structurile organelor de drept”, a rezumat Taras Kremin.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 416


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți