Politică
Redactor: Elvira Chilaru
15 martie 2021

Ucraina: În raionul Beregovo, locuit de etnici maghiari, vor fi reorganizate 44 de clase

Ucraina: În raionul Beregovo, locuit de etnici maghiari, vor fi reorganizate 44 de clase
15 martie 2021

Ucraina: În raionul Beregovo, locuit de etnici maghiari, vor fi reorganizate 44 de clase

Reorganizarea școlilor continuă în Ucraina. Problema ratei reduse de ocupare a claselor este tipică în principal pentru așezările rurale. Din cauza numărului mic de elevi în clase rețeaua școlară este „optimizată”.

Potrivit șefului Departamentului Educației și Culturii a Consiliului orașului Beregovo, Edita Babyak, în raionul cu același nume se planifică reorganizarea a 44 de clase, informează  portalul karpatalja.ma. Procesul prevede unificarea claselor mici și crearea unor mari de la instituții diferite de învățământ.

Cu toate acestea, Edita Babyak a subliniat,  că nicio școală nu va fi închisă. Din noul an școlar autobuzele școlare vor transporta elevii la școlile din așezările vecine.

În special, este vorba  despre „optimizarea” claselor în satele Choma, Gecha, Orosievo, Yanoshi, liceul Beregovo-internat «Ese Tomasz» etc. De menționat că raionul Beregovo are o importantă și reprezentativă comunitate maghiară din Ucraina, iar în școlile din satele amintite mai sus procesul de învățământ are loc preponderent în limba maghiară.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 679


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți