Politică
Redactor: Mirela Amarie
20 noiembrie 2020

Ucraina: Începând cu 21 noiembrie cei fără măști în locurile publice vor fi amendați

Ucraina: Începând  cu 21 noiembrie cei fără măști în locurile publice vor fi amendați

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat o lege care impune o amendă de la 170 la 255 grivne (5 - 8 euro) pentru nepurtarea măștii de protecție în clădirile publice şi transportul în comun.

„Documentul va contribui la creșterea responsabilității sociale a cetățenilor și la protejarea sănătății și a vieții acestora, precum și la reducerea numărului de cazuri de boală coronavirus, ceea ce va ajuta la prevenirea creșterii necontrolate a numărului de pacienți cu Covid-19 și la supraîncărcarea instituțiilor medicale”,  se menționează în comunicatul oficial.

Proiectul de lege prevede că va intra în vigoare, în ziua următoare după publicare. De specificat faptul că, legile sunt publicate, de obicei, a doua zi după ce au fost semnate de președinte, în ziarul oficial al Radei Supreme „Vocea Ucrainei”. Prin urmare, legea va intra, probabil, în vigoare sâmbătă, 21 noiembrie.

Vă remintim că, la 6 noiembrie, Rada Supremă a consolidat responsabilitatea pentru lipsa purtării măștii, în perioada carantinei, în locurile publice.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1173


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți