Politică
Redactor: Elvira Chilaru
07 martie 2021

Ucraina intenționează să permită dubla cetățenie cu țările UE, dar nu și cu Rusia

Ucraina intenționează să permită dubla cetățenie cu țările UE, dar nu și cu Rusia
07 martie 2021

Ucraina intenționează să permită dubla cetățenie cu țările UE, dar nu și cu Rusia

Ucraina intenționează să adopte o politică liberală privind dubla cetățenie, dar cu restricții pentru oficiali de rang înalt.

După cum a scris  „Adevărul european”, acest lucru a fost declarat de ministrul de externe Dmitro Kuleba la un briefing la Kiev.

"Lucrăm cu deputații asupra unor schimbări legislative. Există o singură excepție – e vorba  de statul  agresor, în ceea ce-l privește nu poate fi vorba de vreo dublă cetățenie. Planificăm să permitem dubla cetățenie cu țările UE, cu țările care ne sunt prietenoase și lista acestor țări va depinde de anumite criterii", a spus Kuleba.

El a explicat  că un astfel de pas va fi necesar pentru coeziunea a milioane de ucraineni din întreaga lume, iar Ucraina nu le va împiedica integrarea în societatea altor țări.

"Dar există un al doilea element: dacă aveți mai multe pașapoarte, aveți oare dreptul de a fi membru al parlamentului? Puteți fi ministru? Va exista o politică diferită și o serie de restricții pentru a preveni abuzurile. La asemenea posturi  persoana  trebuie să fie cetățean al unei singure  țări - al Ucrainei", - a adăugat ministrul.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1308


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți