Politică
Redactor: Mirela Amarie
19 noiembrie 2021

Ucraina-Italia: acord privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere

Ucraina-Italia: acord privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere
19 noiembrie 2021

Ucraina-Italia: acord privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere

Zilele trecute Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a aprobat un acord cu Italia privind recunoașterea reciprocă și schimbul de permise de conducere, a declarat ministrul adjunct de interne, Bogdan Drapeatîi, citat de BucPress Cernăuți.

 „Documentul este conceput pentru a reglementa intrarea în vigoare a acestui acord, care a fost semnat la 20 iulie anul curent între guvernele Ucrainei și Republicii Italiene pentru recunoașterea reciprocă și schimbul de permise de conducere ale cetățenilor ucraineni și italieni care se mută în altă țară, printr-o procedură simplificată - fără examene teoretice și practice, ceea ce va avea ca rezultat păstrarea resurselor financiare și economisirea de timp pentru cetățenii Ucrainei și Italiei”, a spus ministrul adjunct de interne al Ucrainei.

De asemenea, se raportează că acordul este conceput pentru a asigura drepturile cetățenilor ucraineni care locuiesc în Italia.

La 20 iulie a fost semnat un acord între guvernele Ucrainei și Italiei privind recunoașterea reciprocă și schimbul de permise de conducere. Documentul prevede simplificarea procedurii de schimb de certificate naționale pentru cetățenii ambelor țări.

În special, permite ucrainenilor rezidenți permanent sau temporar în Italia să schimbe un permis de conducere ucrainean cu unul italian, fără a promova examene teoretice și practice și fără a plăti taxele relevante.

Acordul se aplică cetățenilor ucraineni care au reședința legală în Italia, care sunt rezidenți în țară de mai puțin de patru ani și au permise de conducere ucrainene valabile.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 436


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți