Politică
Redactor: Elvira Chilaru
19 ianuarie 2021

Ucraina: Lockdown anulat după 24 ianuarie

Ucraina: Lockdown anulat după 24 ianuarie
19 ianuarie 2021

Ucraina: Lockdown anulat după 24 ianuarie

Nu este nevoie să se continue lockdown-ul după 24 ianuarie, Ucraina se va întoarce în zona „portocalie”, care a funcționat anterior, a declarat premierul ucrainean Denis Șmygal.

Primul ministru a declarat că nu este nevoie să fie continuate măsurile de carantină strictă după 24 ianuarie a acestui an, astfel că după acea zi Ucraina va reveni la restricțiile zonei „portocalii” care erau în vigoare anterior.

„Acum rupem lanțul care s-a format de la Anul Nou până la Crăciun. Dacă nu am fi făcut această vacanță de iarnă, am fi atins niveluri critice în februarie, ceea ce nu ar permite sistemului nostru medical să facă față. Dar de ce să vă riscați viața și sănătatea, oameni buni, dacă putem face cel mai agreabil blocaj din Europa în această perioadă - cea mai inactivă a anului, pentru a reduce valul care începe și pentru a preveni un număr mare de boli în februarie", a spus Șmygal, relatează Interfax-Ucraina.

În plus, el a subliniat că în prezent autoritățile nu văd necesitatea continuării măsurilor stricte de carantină până pe 24 ianuarie.

"Actuala carantină a fost introdusă până la sfârșitul lunii februarie. Cel mai probabil, o vom prelungi până la 31 martie prin aceeași formă. În prezent, nu există motive pentru anularea carantinei adaptive. Boala nu a dispărut", a spus premierul. "Europa fierbe, suntem deschiși spre Europa, suntem deschiși în interiorul statului, deci nu există niciun motiv pentru a ridica carantina. Nu ar trebui să ne facem iluzii prematur. Sunt sigur că carantina va dura foarte mult timp. Dar cum și ce va fi - este o altă întrebare" a declarat Șmygal.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 726


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți