Politică
Redactor: Mariana Struț
04 aprilie 2022

Ucraina: Mărturii despre mormântul comun în Bucea au fost înregistrate pe 10 martie

Ucraina: Mărturii despre mormântul comun în Bucea au fost înregistrate pe 10 martie
04 aprilie 2022

Ucraina: Mărturii despre mormântul comun în Bucea au fost înregistrate pe 10 martie

Maxar Technologies, o companie care colectează și publică imagini prin satelit ale Ucrainei, a declarat că primele semne ale unui mormânt comun în Bucea pe teritoriul Bisericii Sfântul Andrei și Tuturor Sfinților au fost văzute pe 10 martie.

Transmite Reuters, preluat de Ukrinform.

„Ultimele fotografii din zonă din 31 martie arată locația mormântului (în Bucea – red.) Un șanț de aproximativ 13,7 m lungime în partea de sud-vest în curtea bisericii”, – notează Maxar Technologies.


Compania a mai specificat că primele semne ale apariției unui mormânt comun pe teritoriul Bisericii Sfântul Andrei Cel Întâi Chemat și Tuturor Sfinților au fost observate pe 10 martie.

După cum a raportat Ukrinform, Irpiniul, Bucea, Gostomelul și întreaga regiune Kiev au fost eliberate de invadatorii ruși. Uciderile în masă ale civililor de către soldații ruși au fost înregistrate în orașele și satele eliberate.

La 1 aprilie, primarul Bucei, Anatolii Fedoruk a anunțat că 280 de persoane au fost îngropate în gropi comune.

Procurorul general Irina Venediktova a declarat că 410 cadavre de civili uciși au fost scoase de pe teritoriul regiunii Kiev eliberate de agresorii ruși.

Delegația ucraineană la OSCE a inițiat o ședință specială a Consiliului Permanent al OSCE în legătură cu uciderile în masă și torturarea civililor de către trupele ruse în regiunea Kiev, inclusiv Bucea.

Reamintim că pe 24 februarie, prin ordinul președintelui rus putin, a început o invazie la scară largă a Ucrainei de către trupele ruse. Invadatorii bombardează și distrug infrastructura cheie, efectuând bombardamente masive zone rezidențiale ale orașelor și satelor ucrainene folosind artilerie, grenade propulsate de rachete și rachete balistice.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 401


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți