Politică
Redactor: Marin Gherman
11 iunie 2019

Ucraina: Partidul noului preşedinte Volodimir Zelenski îşi menţine avansul în sondajele de opinie

Ucraina: Partidul noului preşedinte Volodimir Zelenski îşi menţine avansul în sondajele de opinie

Partidul noului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski îşi menţine avansul faţă de celelalte formaţiuni în intenţiile de vot în perspectiva alegerilor parlamentare din 21 iulie din Ucraina.

Un sondaj de opinie realizat de institutul de studii sociologice KIIS arată că partidul "Slujitorul Poporului" este susţinut de 34,4% din electoratul ucrainean, informația fiind preluată de Reuters și Agerpres.

După ce a preluat mandatul de preşedinte, în luna mai, Volodimir Zelenski a dizolvat parlamentul, dominat de deputaţi loiali predecesorului său, Petro Poroşenko. Formaţiunea Slujitorul Poporului nu are niciun parlamentar în prezent, iar campania sa se concentrează pe apropierea de structurile europene şi pe combaterea corupţiei.

Pe poziţia a doua se plasează Platforma Opoziţiei, cu 8,4% din intenţiile de vot, care este urmată de Solidaritatea Europeană, cu 5,8%, partidul fostului preşedinte Petro Poroşenko.

Partidul Batkivşcina (Patria), al fostului premier Iulia Timoşenko, este creditat cu 5,5% din voturi, depăşind pragul de 5% necesar accederii în parlament.

Sondajul KIIS a fost realizat prin metoda interviului pe un eşantion de 2.021 de alegători din toate regiunile Ucrainei, în perioada 26 mai - 7 iunie. Aproximativ 26% dintre cei intervievaţi au refuzat să răspundă.

Jumătate dintre cele 450 de locuri din parlamentul Ucrainei sunt decise pe baza unui vot pe liste, iar cealaltă jumătate în circumscripţii uninominale.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 569

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți