Politică
Redactor: Elvira Chilaru
29 ianuarie 2021

Ucraina: Proiect de lege care interzice interpretarea imnului statelor străine la sesiunile consiliilor locale

Ucraina: Proiect de lege care interzice interpretarea imnului statelor străine la sesiunile consiliilor locale
29 ianuarie 2021

Ucraina: Proiect de lege care interzice interpretarea imnului statelor străine la sesiunile consiliilor locale

Potrivit proiectului depus de deputatul Anatoliy Kostyukh, originar din Transcarpatia, se propune modificarea Legii Ucrainei „Cu privire la autonomia locală în Ucraina”.

„Fiecare sesiune plenară a consiliului sătesc, de orășel, oraș, raionului din oraș, raion  și consiliul regional începe și se încheie cu interpretarea imnului național al Ucrainei.... Interpretarea imnurilor naționale străine în timpul ședințelor consiliilor este interzisă, cu excepția cazurilor când la ședințe participă delegațiile oficiale, grupurile sau oficialii statelor străine", potrivit proiectului e lege.

Reiterăm, anterior mass-media din Transcarpatia  a scris despre un scandal  care a provocat indignarea publicului. În noiembrie, a fost publicat online un videoclip în care deputații comunei Syurte din Transcarpatia au intonat imnul național maghiar în timpul depunerii jurământului de consilieri.

Ulterior, ambasada Ungariei a răspuns la videoclipul scandalos, menționând că nu au cântat un imn, ci o rugăciune.

„Această rugăciune face parte din moștenirea culturală și identitatea maghiarilor care trăiesc oriunde în lume, precum culorile naționale maghiare (roșu-alb-verde). Sunt păstrate și utilizate de comunitățile maghiare din întreaga lume nu ca simbol al Ungariei, ci ca un simbol aparținând națiunii maghiare, așa cum este cazul maghiarilor care locuiesc în Ucraina", a explicat atunci ambasada.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 691


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți