Politică
Redactor: BucPress
13 octombrie 2021

Ucraina: Proiectul de lege privind dubla cetățenie va fi depus în Parlament

Ucraina: Proiectul de lege privind dubla cetățenie va fi depus în Parlament
13 octombrie 2021

Ucraina: Proiectul de lege privind dubla cetățenie va fi depus în Parlament

Adjunctul Ministrului de Externe al Ucrainei, Evghen Enin, a declarat că în Rada Supremă a Ucrainei în curând va fi depus proiectul de lege cu privire la legalizarea dublei cetățenii.

Potrivit ministrului, în prezent cuprinsul documentul este examinat de specialiștii de la ministerul justiției.

„În afara hotarelor Ucrainei locuiesc zeci de milioane de etnici ucraineni care și-ar dori să participe activ la procesele culturale, politice și economice din țara noastră. În viitorul apropiat vom prezenta un proiect de lege relevant, care, sper, va fi examinat cu promptitudine de Rada Supremă. Aici este important să găsim un echilibru corect - să extindem participarea compatrioților noștri, care, în opinia mea, nu ar trebui să renunțe la cetățenia pe care o dețin, mai ales dacă aceasta ține de UE sau NATO. De asemenea, să-i oferim posibilitatea de a dobândi cetățenia ucraineană”, a subliniat Enin.

Potrivit ministrului, legea privind legalizarea dublei cetățenii ar putea fi implementată în mai puțin de un an de zile.

Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a propus legalizarea dublei cetățenii pentru etnicii ucraineni care locuiesc în afara țării. Despre acest lucru el a vorbit pe 22 septembrie a.c, în timpul unei vizite de lucru în Statele Unite.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1510


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți