Politică
25 ianuarie 2022

Ucraina salută propunerea lui Bogdan Aurescu privind întâlnirea miniștrilor de externe din UE la Kiev

Ucraina salută propunerea lui Bogdan Aurescu privind întâlnirea miniștrilor de externe din UE la Kiev
25 ianuarie 2022

Ucraina salută propunerea lui Bogdan Aurescu privind întâlnirea miniștrilor de externe din UE la Kiev

Ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, i-a mulțumit omologului său, Bogdan Aurescu, după ce ministrul român de externe a propus în cadrul reuniunii Consiliului de Afaceri Externe de la Bruxelles să fie organizată o întâlnire a miniștrilor de externe la Kiev, în semn de solidaritate cu Ucraina, amenințată de Rusia, într-un moment de maximă tensiune în estul Europei.

„Dragă prietene Bogdan Aurescu, mulțumesc pentru această idee grozavă. Suntem pregătiți să primim miniștrii de externe ai UE la Kiev pentru o întâlnire a Consiliului de Afaceri Externe al Uniunii Europene”, a transmis ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, potrivit publicației Libertatea.

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a scris luni, 24 ianuarie, pe Twitter, că a propus o întrunire a miniștrilor de externe din țările Uniunii Europene la Kiev, pentru a demonstra solidaritatea acestora cu Ucraina.

Mesajul șefului diplomației române a venit pe fondul concentrărilor de forțe militare rusești la frontiera ruso-ucraineană și față de riscurile la adresa securității europene. „În timpul reuniunii Consiliului Afaceri Externe (CAE) de astăzi cu privire la situația de securitate îngrijorătoare din proximitatea Ucrainei, am reiterat poziția României privind nevoia de dialog, dar și de descurajare. Avem nevoie de progrese rapide în pregătirea sancțiunilor ferme și credibile (n.red. – la adresa Rusiei). Am propus luarea în calcul a organizării unei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe la Kiev, în semn de sursa: solidaritate cu Ucraina”,  a scris Aurescu, pe Twitter.

Sursa: Libertatea 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 393


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți