Politică
Redactor: Elvira Chilaru
13 mai 2021

Ucraina și Ungaria au convenit asupra recunoașterii reciproce a certificatelor de vaccinare

Ucraina și Ungaria au convenit asupra recunoașterii reciproce a certificatelor de vaccinare
13 mai 2021

Ucraina și Ungaria au convenit asupra recunoașterii reciproce a certificatelor de vaccinare

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba a convenit  cu omologul său ungar Peter Siyjarto să încheie un acord privind recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare. Acest lucru îi va ajuta pe cetățeni să călătorească în siguranță.

Kuleba a anunțat acest lucru pe pagina sa de Twitter.

„La întâlnirea de la Bratislava, eu cu  Peter Siyarto aam ajuns la comun acord să continuăm dialogul pe probleme de educație și minorități pe baza respectării legislației ucrainene. Am convenit, de asemenea, să încheiem un acord privind recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare, astfel încât cetățenii noștri să poată călători în siguranță”, se spune în mesaj.

Kuleba a mai spus că Siyjarto și-a acceptat invitația de a călători la Donbas când Ungaria va deține președinția în  Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei în luna mai.

Amintim că miniștrii de externe ai UE s-au întâlnit la Bruxelles pe 11 mai pentru a aplica  certificate de vaccinare „verzi” împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, nu s-a ajuns încă la un acord în cadrul negocierilor dintre Comisia Europeană, legislatorii UE și guvernele UE.

În iunie  UE intenționează să lanseze un sistem de pașapoarte covid. Acest lucru va permite cetățenilor care au fost vaccinați împotriva coronavirusului cu medicamente aprobate în UE să călătorească în țările europene. Până în prezent, există patru astfel de vaccinuri în UE - Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson și AstraZeneca.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 439


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți