Politică
04 februarie 2021

Ucraina: Trei posturi tv ale opoziţiei au fost închise sub pretexul că răspândesc propaganda rusă

Ucraina: Trei posturi tv ale opoziţiei au fost închise sub pretexul că răspândesc propaganda rusă
04 februarie 2021

Ucraina: Trei posturi tv ale opoziţiei au fost închise sub pretexul că răspândesc propaganda rusă

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret prin care se interzice emisia a trei posturi de ştiri ale opoziţiei. Șeful statului susține că acestea răspândesc propaganda rusă.

Posturile a căror emisie în Kiev a fost oprită imediat sunt ZIK, NewsOne şi 112. Interdicţia prevede retragerea licenţelor de emisie şi a frecvenţelor TV şi blocarea conturilor pentru o perioadă iniţială de cinci ani, a anunţat administraţia prezidenţială de la Kiev.

Volodimir Zelenski spune că respectivele posturi sunt o ameninţare pentru securitatea naţională şi răspândesc propagandă rusă.

Posturile de televiziune erau considerate în Ucraina drept o portavoce a partidului pro-rus ''Platforma Opoziţiei pentru Viaţă''.

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, acest partid, care până acum a fost al doilea cel mai puternic din Ucraina, ar putea obţine cele mai multe voturi la alegerile parlamentare, mai scrie sursa citată. Decretul prezidenţial semnat de Zelenski a pus în aplicare o decizie adoptată de Consiliul de Securitate Naţională.

Decizia a stârnit discuții aprinse în Parlament, dar și în societate, fiind analizate de experți învinuirile la adresa Președintelui cum că și-a permis că încalce dreptul la opinie și libertatea cuvântului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 635


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți