Politică
Redactor: Mirela Amarie
06 ianuarie 2021

Ucraina trimite Croației ajutor umanitar în valoare de 20 de milioane de grivne

Ucraina trimite Croației ajutor umanitar în valoare de 20 de milioane de grivne
06 ianuarie 2021

Ucraina trimite Croației ajutor umanitar în valoare de 20 de milioane de grivne

Cabinetul de Miniștri  al Ucrainei a alocat 20 de milioane de grivne drept ajutor umanitar din fondul de rezervă pentru Croația, care a fost grav afectată în urma cutremurelor, a anunțat pe Telegram reprezentantul permanent al Cabinetului de Miniștri în Rada Supremă din Ucraina, Vasyl Mokan.

„Printr-o decizie separată la ședința extraordinară de astăzi, guvernul a alocat Republicii Croația 20 de milioane de grivne ca ajutor umanitar din fondul de rezervă pentru măsuri de depășire a consecințelor cutremurului care a avut loc pe 29 decembrie 2020”, a scris Mokan.

Anterior, președintele Volodimir Zelenski a semnat un decret prin care se preciza că Ucraina va acorda asistență umanitară Republicii Croația.

Vă reamintim că, un cutremur puternic a lovit marți, 29 decembrie, Croația, în apropiere de capitala Zagreb. Cutremurul cu magnitudinea 6,4 grade pe Richter şi cu epicentrul în oraşul Petrinja, din Croaţia centrală, a provocat 7 morţi, 26 de răniţi şi a distrus sau a avariat mii de case. Seismele minore care i-au urmat celui de marţea trecută au îngreunat operaţiunile de salvare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 305


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți