Politică
Redactor: Marin Gherman
04 aprilie 2020

Ucraina trimite o echipă medicală în Italia pentru a o susține în lupta împotriva COVID-19 (președinția ucraineană)

Ucraina trimite o echipă medicală în Italia pentru a o susține în lupta împotriva COVID-19  (președinția ucraineană)

Ucraina va trimite o echipă de medici în Italia pentru a sprijini această ţară în lupta împotriva COVID-19 şi a face un schimb de experienţă, a informat vineri preşedinţia ţării, citată de EFE şi Ukrinform, preluat de Agerpres.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat vineri un decret cu privire la acordarea de asistenţă umanitară Italiei.

Kievul va furniza Romei, de asemenea, alcool de uz medicinal, conform preşedinţiei ucrainene.

Preşedintele ucrainean, care îşi exprimase deja disponibilitatea de a ajuta Italia într-o reuniune de guvern în cursul săptămânii, a indicat că Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne vor stabili componenţa echipei medicale.

Specialiştii ucraineni vor acumula o experienţă inestimabilă înainte ca epidemia să ajungă la apogeu în ţara noastră. Şi se vor întoarce acasă când va fi nevoie de ei cel mai mult”, a menţionat Zelenski, adăugând că aceştia vor acţiona în ţară, beneficiind de cunoştinţele dobândite în Italia despre diferite metode de tratare a bolii.

”Este un ajutor bilateral, întrucât şi Italia ne va oferi sprijinul ei. Ne coordonăm în acest sens”, a declarat Zelenski, citat de Ukrinform și Agerpres.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 371

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți