Politică
Redactor: Marin Gherman
11 noiembrie 2021

Ucraina va dubla efectivele la frontieră în contextul crizei migranţilor la graniţa belaruso-polonă

Ucraina va dubla efectivele la frontieră în contextul crizei migranţilor la graniţa belaruso-polonă
11 noiembrie 2021

Ucraina va dubla efectivele la frontieră în contextul crizei migranţilor la graniţa belaruso-polonă

Ucraina va dubla numărul forţelor de securitate la graniţa cu Belarus pentru a opri orice tentativă a migranţilor de a intra ilegal pe teritoriul ţării, a anunţat miercuri ministrul de interne Denis Monastirski, transmite Reuters,citată de Agerpres.

Migranţi blocaţi în Belarus au avut tentative multiple de a forţa trecerea în Uniunea Europeană prin Polonia în cursul nopţii, au indicat miercuri autorităţile de la Varşovia, anunţând că au suplimentat paza la graniţă.

Ucraina, care nu este membră a Uniunii Europene, are o graniţă de 1.084 km cu Belarus.

Potrivit lui Monastirski, rezervişti din garda naţională şi poliţie vor fi implicaţi în întărirea pazei la frontieră.

„Grupuri mobile (...) vor patrula de-a lungul frontierei pentru a depista trecerile ilegale de graniţă”, a declarat el la televiziune după o şedinţă a Consiliului de securitate şi apărare al Ucrainei, prezidată de şeful statului, Volodimir Zelenski.

Secretarul Consiliului, Oleksii Danilov, declarase anterior miercuri că principalul subiect al reuniunii va fi situaţia la graniţa Poloniei cu Belarus.

Polonia şi alte state comunitare acuză Belarusul că încurajează migranţii - veniţi din Orientul Mijlociu, Afganistan şi Africa - să pătrundă ilegal în UE ca răzbunare pentru sancţiunile pe care Uniunea le-a adoptat împotriva Minskului pentru reprimarea unei mişcări de opoziţie după alegerile prezidenţiale din 2020.

Blocul comunitar are în vedere impunerea de noi sancţiuni pentru a pedepsi Belarusul pentru ceea ce UE consideră a fi o criză creată artificial, acuzaţie dezminţită de Minsk, potrivit Agerpres.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 368


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți