Politică
Redactor: Mirela Amarie
25 iulie 2020

Ucraina va primi 1,2 miliarde de euro din partea UE

Ucraina va primi 1,2 miliarde de euro din partea UE

Ucraina va primi 1,2 miliarde de euro  asistență macrofinanciară din partea Uniunii Europene, care va avea drept scop depășirea efectelor pandemiei coronavirusului.

Acest lucru a fost anunțat de premierul Ucrainei, Denis Șmigal, pe Telegram, în timpul unei vizite la Bruxelles.

Potrivit acestuia, a fost semnat un acord de memorandum și împrumut cu Comisia Europeană privind alocarea asistenței macrofinanciare.

„1,2 miliarde de euro pentru Ucraina este cea mai mare tranșă a Comisiei Europene în cadrul programului de asistență macrofinanciară „exclusivă”, care este destinată pentru 10 țări și are ca scop depășirea consecințelor negative ale pandemiei”, a declarat premierul.

Denis Șmigal a mai adăugat că ajutorul UE este „un pas important care va sprijini stabilitatea macrofinanciară a țării și va asigura bunăstarea cetățenilor ucraineni”.

Vă reamintim că, șeful Cabinetului de Miniștri a efectuat ieri prima vizită de lucru la Bruxelles. El a fost însoțit de ministrul de finanțe, Serhiy Marcenko, și de șeful Băncii Naționale a Ucrainei, Kirilo Șevcenko.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 553


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți