Politică
Redactor: Mirela Amarie
08 ianuarie 2021

Ucraina va primi din SUA noi nave pentru misiuni de pază de coastă

Ucraina va primi din SUA noi nave pentru misiuni de pază de coastă
08 ianuarie 2021

Ucraina va primi din SUA noi nave pentru misiuni de pază de coastă

Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că până în decembrie 2022, Ucraina va primi două noi nave de patrulare de tip Mark VI din Statele Unite.

SAFE Boats International LLC (Bremerton, Washington) va construi aceste bărci pentru Ucraina, a căror producere va costa aproape 20 de milioane de dolari, finanțare asigurată de programul de consolidare a capacităților de apărare ale Ucrainei.

Statele Unite au aprobat vânzarea de nave de patrulare Mark VI și echipamente aferente către Ucraina.

Vă  reamintim că, în vara anului 2020, ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a anunțat că ambarcațiunile de patrulare Mark VI vor crește capacitățile marinei ucrainene și vor contribui la contracararea amenințărilor existente și potențiale în Marea Neagră și Azov.

6 bărci sunt deja pregătite pentru Ucraina ca parte a asistenței de securitate a SUA în cadrul programelor relevante, iar alte zece Mark VI vor putea fi cumpărate de către Ucraina din Statele Unite în detrimentul bugetului pentru apărare.

Navele de patrulare Mark VI au fost produse doar 12 la număr de acest tip în perioada 2015-2017, fiind până în prezent folosite doar de Forțele Navale ale SUA, pentru misiuni de pază de coastă. Deplasamentul maxim de numai 72 de tone, combinat cu două motoare de 5200 CP, îi asigură o viteză ridicată de până la 83 km/h și o foarte bună manevrabilitate.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 494


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți