Politică
Redactor: Mirela Amarie
20 august 2021

Ucraina: Zelenski a semnat legea care anulează zona economică liberă „Crimeea”

Ucraina: Zelenski a semnat legea care anulează zona economică liberă „Crimeea”
20 august 2021

Ucraina: Zelenski a semnat legea care anulează zona economică liberă „Crimeea”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat o lege privind abolirea zonei economice libere „Crimeea”. Acest  lucru este demonstrat de datele din fișa proiectului de lege „Cu privire la abrogarea Legii Ucrainei” privind crearea unei zone economice libere „Crimeea” și particularitățile activității economice pe teritoriul ocupat temporar al Ucrainei, și cu privire la modificările aduse unor acte legislative ale Ucrainei (№5502-d) pe site-ul web al Radei Supreme.

În coloana „Date și starea de trecere” se menționează că legea a fost returnată pe 19 august cu semnătura președintelui.

Legea „Cu privire la recunoașterea legii Ucrainei” privind înființarea unei zone economice libere „Crimeea” și cu privire la particularitățile activității economice în teritoriul ocupat temporar al Ucrainei „și cu modificările aduse anumitor acte legislative ale Ucrainei” modifică legile „Cu privire la asigurarea drepturilor și libertăților și a regimului juridic pe teritoriul ocupat temporar al Ucrainei”, „Pentru notari”, „Pentru asistență juridică gratuită”, „Pentru loteriile de stat din Ucraina”.

Documentul semnat de Zelenski desființează regimul zonei economice libere „Crimeea” pe teritoriul ocupat temporar al Ucrainei și stabilește particularitățile relațiilor economice pe teritoriul ocupat temporar, ținând seama de restricțiile cauzate de ocupație și de cerințele partenerilor internaționali.

În plus, documentul reglementează procedura de intrare și ieșire de pe teritoriul ocupat temporar, consacră dreptul la asistență juridică secundară gratuită pentru cetățenii Ucrainei care locuiesc pe teritoriul ocupat temporar și asigură exercitarea dreptului la moștenire pentru astfel de persoane.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 311


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți