Politică
Redactor: Mirela Amarie
18 septembrie 2020

Ucrainenii riscă să piardă dreptul de a călători fără vize în UE

Ucrainenii riscă să piardă dreptul de a călători fără vize în UE

Ucraina riscă să-și piardă regimul fără vize cu Uniunea Europeană și o tranșă de 1,5 miliarde de euro, din cauza faptului că parlamentul ucrainean promovează candidați fără experiență în comisia pentru selectarea șefului Parchetului specializat anticorupție.

Acest lucru a fost anunțat de Viola von Cramon-Taubadel, vicepreședinte al Comitetului de asociere al Parlamentului European dintre Ucraina și UE.

„În timp ce comunitatea internațională este ocupată cu Belarus, guvernul ucrainean promovează în grabă candidați cărora le lipsește experiență și integritate pentru a alege șeful Parchetului specializat anticorupție. Guvernul pune sub amenințare un regim fără vize cu UE și o tranșă suplimentară de 1,5 miliarde de euro”, a scris Viola von Cramon pe pagina sa de Twitter .

Această reacție vine în urma ședinței de ieri, 17 septembrie,  în cadrul căreia Rada Supremă a susținut un proiect de rezoluție privind numirea reprezentanților parlamentului într-o comisie care va alege șeful Parchetului specializat anticorupție.

Vă reamintim că, în 21 august, Nazar Holodnyțky, procuror general adjunct și șef al Procuraturii specializate anticorupție, și-a anunțat demisia. El a postat atunci pe Facebook o copie a ordinului procurorului general Iryna Venediktova din 21 august, potrivit căruia a fost concediat în aceeași zi „în legătură cu cererea de concediere voluntară”.

Se știe că în anul 2018 directorul Biroului Național Anticorupție Artem Sâtnâk și la acel moment procurorul general Yuriy Luțenko au depus plângeri disciplinare împotriva lui Holodnyțky, șeful Parchetului specializat anticorupție. Potrivit plângerilor lor, Holodnyțky, în timp ce era la conducere, a divulgat secretul anchetei preliminare asupra cazurilor Biroului Național Anticorupție, a încălcat etica procurorului și a împiedicat unele investigații. Plângerea s-a bazat pe interceptarea biroului procurorului șef anticorupție, care a fost stabilită de detectivii Biroului Național Anticorupție ca parte a acțiunilor de investigație sub acoperire.

Dispozitivul de ascultare a înregistrat o serie de încălcări ale lui Holodnyțky, cu care membrii comisia de calificare și disciplină a procurorilor au fost de acord.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 402
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți