Politică
Redactor: Elvira Chilaru
30 iulie 2021

Ucrainenii vaccinați vor primi „bonusuri”? Ministerul Sănătății va introduce coduri QR

Ucrainenii vaccinați vor primi „bonusuri”? Ministerul Sănătății va introduce coduri QR
30 iulie 2021

Ucrainenii vaccinați vor primi „bonusuri”? Ministerul Sănătății va introduce coduri QR

În Ucraina, certificatele interne COVID pot deveni permise cu coduri QR. În așteptarea celui de-al treilea val de coronavirus, Ministerul Sănătății are în vedere introducerea unor măsuri anti-epidemice suplimentare în țară. În calitate de cel mai probabil dintre ei, reprezentanții departamentului subliniază introducerea unui certificat intern covid sub forma unui cod QR, prin care ucrainenii vor fi lăsați în locuri publice.

Acest lucru a fost anunțat de medicul sanitar șef al Ucrainei, Igor Kuzin.

„Înțelegem și vedem din exemplul altor țări că persoanele vaccinate primesc beneficii suplimentare sau acces mai ușor la anumite servicii, sau, de exemplu, participarea la evenimente publice.

Ideea principală, care a fost aplicată în alte state și care, cel mai probabil, va fi pusă în practică  de Ucraina este utilizarea maximă a certificatului digital intern. Ar trebui să devină un permis condiționat.

Acum, certificatele interne sunt doar testate, în timp ce nu există informații despre cum va funcționa la acest sau acel nivel de securitate epidemiologică. Ne vom gândi la asta după finalizarea testării. Acesta va fi un cod QR care va arăta că o persoană este vaccinată sau bolnavă sau are un test PCR sau antigen negativ ", a spus Igor Kuzin.

Ministerul Sănătății recunoaște că introducerea certificatelor COVID necesită un echilibru în ceea ce privește respectarea drepturilor omului. Mai ales având în vedere faptul,  că unor persoane vaccinarea este contraindicată din motive medicale. Departamentul intenționează să adopte cele mai bune practici pentru a nu provoca o reacție publică negativă.

În  Ucraina  cerința de a purta măști va rămâne. Acesta va fi anulată numai dacă majoritatea ucrainenilor urmează un curs de vaccinare împotriva coronavirusului, ceea ce va duce la o scădere a riscului de răspândire a bolii.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 543


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți