Politică
Redactor: Svetlana Pantea
16 iunie 2021

UE şi SUA au menţionat Ucraina, Georgia şi Moldova în documentul final al summitului

UE şi SUA au menţionat Ucraina, Georgia şi Moldova în documentul final al summitului
16 iunie 2021

UE şi SUA au menţionat Ucraina, Georgia şi Moldova în documentul final al summitului

Atât Uniunea Europeană cât și Statele Unite au promis să sprijine în continuare Ucraina, Georgia și Moldova, scrie „Adevărul european”.

După cum s-a anunţat, liderii s-au arătat a fi „hotărâţi în ceea ce priveşte sprijinirea în continuare a suveranităţii, independenței și integrităţii teritoriale a partenerilor estici ai UE și să sprijine Ucraina, Georgia și Moldova pe calea reformei”.

În ceea ce privește Rusia, UE și Statele Unite au declarat o poziție comună și o dorință de a răspunde decisiv la „comportamentul negativ” și activitățile dăunătoare ale Federației Ruse. Totodată aceştia  au fost de acord să stabilească un dialog la nivel înalt între UE și SUA pentru a coordona politicile și acțiunile față de Rusia”, se menționează în document.În plus au atra ateţia şi asupra situației din Belarus. „UE și SUA sprijină poporul din Belarus și angajamentul lor față de drepturile omului și democrație. Suntem hotărâți să tragem la răspundere regimul Lukașenko pentru intensificarea atacului asupra drepturilor omului și a libertăților fundamentale și pentru punerea în pericol a siguranței zborului recurgând la schimbarea inacceptabilă a cursului unui avion european de pasageri sub un pretext inventat în scopul arestării unui jurnalist - ca parte a continuării atacului asupra disidenților și a libertății presei ", se spune în comunicat.

Amintim că summitul UE-SUA a fost unul dintre numeroasele evenimente internaționale cu participarea președintelui SUA, Joe Biden, care vizitează Europa pentru prima dată în această poziție. Biden este programat să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin pe 16 iunie.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 467


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți