Politică
26 septembrie 2017

UE cere Kievului să solicite cât mai curând posibil Consiliului Europei un aviz referitor la Legea educației

UE cere Kievului să solicite cât mai curând posibil Consiliului Europei un aviz referitor la Legea educației

Uniunea Europeană cere autorităților ucrainene să se adreseze Consiliului Europei, cât mai curând posibil, pentru un aviz de specialitate asupra noii Legi a educației, mai exact privind secțiunea referitoare la limba în care se desfășoară procesul de învățământ, care a atras critici – transmite Radio Svoboda, citat de TOCpress.

“Salutăm declarațiile cu privire la intenția autorităților ucrainene de a solicita un aviz de specialitate al Consiliului Europei și facem apel să solicite acest lucru cât mai curând posibil. Această concluzie trebuie să fie luată în considerare în mod corespunzător“ – a declarația Maya Kosyanchich, purtătoarea de cuvânt a șefei diplomației europene, Federica Mogherini.

„În contactele noastre cu autoritățile ucrainene, am subliniat întotdeauna că legislația respectivă trebuie să corespundă obligațiilor internaționale asumate de Ucraina, în special, Convenției cadru a Consiliului Europei pentru protecția minorităților naționale și Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare” – a adăugat Kosyanchich.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 660
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți