Politică
Redactor: Elvira Chilaru
28 iunie 2021

UE critică dur Ungaria pentru legea anti-LGBT

UE critică dur Ungaria pentru legea anti-LGBT
28 iunie 2021

UE critică dur Ungaria pentru legea anti-LGBT

Cancelarul german Angela Merkel nu l-a susținut pe premierul olandez Mark Rutte, care a spus că „Ungariei nu-i este locul  în UE” după ce țara a restricționat diseminarea informațiilor despre persoanele LGBT.

Cu toate acestea, ea a spus că în timpul summit-ului UE, care a durat în perioada 24-25 iunie, Budapesta a fost criticată pentru adoptarea legii. Cancelarul a reamintit, că atunci când vorbim despre Uniunea Europeană, ne referim nu numai la o piață comună ci și la valori comune.

"Există idei foarte profundei, foarte diferite", a spus Merkel citată de ediția DW.

Ea a criticat faptul  că noua lege maghiară echivalează informarea tinerilor cu activitate criminală, cum ar fi pedofilia.

Legea, adoptată în Ungaria la 15 iunie, interzice:

-distribuirea în școli a materialelor  despre homosexualitate și schimbarea genului,

-predarea   cursurilor  pe tema educației sexuale (cu excepția profesorilor)a  persoanelor care nu sunt incluse pe lista aprobată de autorități,

-de a face publicitate companiilor și marilor corporații susținute de homosexuali (se aplică celor care lucrează pentru un public de peste 18 ani).

Canalele TV introduc, de asemenea, marcaje obligatorii de 18+ pentru programe și filme care nu respectă noua lege. Acestea pot fi emise doar  între orele 22:00 - 05:00.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 512


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți